понеділок, 15 січня 2018 р.

                       ОПОВІДАННЯ РІЗДВЯНОЇ НОЧІ
            Засідання літературного салону    
             "Цікаві зустрічі" в бібліотеці
Різдвяна ніч - чарівна ніч, коли відбуваються різні дива та чудові історії. В різні часи, в різних країнах та з різними людьми. Шанувальники літератури зібралися в бібліотеці поговорити про дивовижну країну - Японію та свято Різдва, яке  відмічається в цій країні зовсім не так, як на Заході.
 Сьогодні на Різдво в Японії люди дарують близьким подарунки, а магазини прикрашаються різдвяними ялинками та різнокольоровими вогниками. Але ялинки штучні, тому що японці дуже цінують свою природу, зате ялинки бувають не тільки зеленими, а й червоними, білими, сріблясто-голубими. 
З 1912 року Різдво в Японії отримало свою назву : три ієрогліфи Сей-Тан-Сай("свято святого народження") отримали нове прочитання "Курісумасу"- латинське Christmas в японському виконанні.
 Різдво в Японії - це не вихідний день, а свято для душі, свято добрих справ. В цей день японці йдуть до лікарень, відвідують тяжко хворих, допомагають безхатченкам.
Японію неможливо уявити без чайної церемонії, поезії Мацуо Басьо та Ісікави Такубоку, без картин Хокусая. Бібліотекарі підготували матеріал на ці теми та  розповіли гостям.
 Наша бібліотека часто отримує книжкові подарунки від читачів, але останній подарунок був незвичайним. Мешканка нашого міста, Катерина Кікучі, подарувала бібліотеці книжки із особистої бібліотеки свого батька - Хіросі Кікучі, японця за походженням, який жив і працював в нашому місті багато років. А також був нашим активним читачем. Це унікальні словники японської мови, які в наш час являються бібліографічною рідкістю. Ці видання збиралися людиною багато років, до них ставилися з великим шануванням і в бібліотеці вони отримають нове життя в руках тих, хто цікавиться та вивчає японську мову.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...