четвер, 4 жовтня 2018 р.

   БЕЗЗВУЧНИЙ КРИК 
БАБИНОГО ЯРУ
година історичної пам'яті
Бабин Яр увійшов до світової історії через трагедію, що сталося восени страшного 1941 року.
Бабин Яр став символом Голокосту в Україні та братською могилою для понад 200 тисяч цивільних громадян і військовополонених. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айзатц групи СД разом із військовою та цивільною владою Києва.
Жертвами нацистів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні чи соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або ж "просто зайвими".
Бібліотекарі розповіли студентам Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп’ютерних  технологій про страшний злочин проти людства. Були використані історичні архівні матеріали, фотографії, представлена книга  Анатолія Кузнєцова  «Бабин Яр», автор був свідком трагедії і всі події записував: «Все в цій книзі – правда»




Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...