середа, 29 листопада 2017 р.

 ГОЛОДОМОР: ВИВЧАТИ, ПАМ'ЯТАТИ, ДОСЛІДЖУВАТИ
Наша бібліотека дуже плідно співпрацює з бібліотекою Білгород-Дністровського аграрного технікуму. Теми заходів різні, але завжди актуальні та важливі.
Сьогоднішня наша зустріч була присвячена трагічним сторінкам української історії: Голодомору 1932-1933 років.

Прийняття 28 листопада 2006 року Закону України “Про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні”, у якому Голодомор було визнано актом геноциду українського народу, стало важливим етапом в історії нашої держави. І хоча протягом тривалого часу тема Голодомору вже набула свого висвітлення у наукових дослідженнях та на сторінках періодичних видань, а також в художній літературі, вона все ще потребує глибокого вивчення і аналізу, має бути донесена до міжнародного суспільства, а Голодомор 1932-1933 років в Україні має бути визнаний як геноцид на світовому рівні.
Однак перш за все правду про історію свого народу мусимо знати ми самі - українці, незалежно від нашого місцепроживання. І тут не останню роль відіграють бібліотеки.
Колись суворо заборонена тема введена до державних учбових програм освітніх закладів, у навчальні посібники внесено відповідні зміни, тема Голодомору набула широкого висвітлення в засобах масової інформації, а значить, є сподівання, що нове покоління відновленої Української держави зможе не тільки дістати правдиву інформацію, але й дати відповідну оцінку діям, спрямованим проти українського народу.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...