понеділок, 18 березня 2024 р.

 «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок»

Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підопічних Білгород-Дністровського міського територіального центру соціального обслуговування населення провела годину поетичного настрою.
Що таке поезія і чи потрібна вона людям в важкі часи? На ці питання під час заходу намагалися знайти відповідь. І знайшли позитивну і дуже надихаючу, коли читали твори сучасних українських поетес. Представниці прекрасної статі пишуть неймовірні вірші, які нікого не залишають байдужими. Їх поезія – шлях до пізнання нашого життя, філософська модель людського існування. Справжній поет – це завжди психолог, який лікує душі, ключник, який відкриває різні брами. Не всім дано сприймати поезію, але всеж треба намагатися.
Поезія потрібна в усі часи! І в важкі особливо! А в часи, коли все гаразд – вона потрібна ще більше! Для того, щоб нагадувати людям, яке буває життя.
Поезія потрібна кожній людині, різного віку. А наша українська поезія – найважливіша ланка в системі української ідентичності. Вона – душа народу, найкращий прояв людських якостей.
Учасники заходу переконалися в цьому слухаючи поетичні твори Ліни Костенко, Світлани Йовенко, Антоніни Листопад, Мар’яни Савки, Amal Shakhin(Амаль Шахін), Мирослава Баранич, Анна Колісніченко(Стоєвої)…






Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...