пʼятницю, 21 березня 2014 р.

                              До Всесвітнього дня поезії
Рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО Всесвітній день поезії був призначений на 21 березня. Це свято відзначається з 1999 року. Формально всі найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН. Рішення про встановлення Всесвітнього дня поезії було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. «Поезія — це не «найкращі слова в найкращому порядку», це вища форма існування мови»— це слова Йосипа Бродського. Саме тому, в бібліотеці ім. Лесі Українки пройшла поетично-музична композиція «Моя любове, я перед тобою…», в якій лунали вірші українських поетів українською мовою. Слухачі – учні міського ліцею – 10 клас, дуже уважна, розумна та вдячна аудиторія.
Всесвітній день поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які  своїм твердим словом впливали на долі цілих народів.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...