середу, 2 квітня 2014 р.

            Тиждень дитячої та юнацької книги, березень 2014


Коли я запитала учнів сьомого класу, чим вони будуть займатися на канікулах, то почула у відповідь очікуване: гратися в компютерні ігри, гуляти з друзями на свіжому повітрі, ходити у гості, а ще(!!!) … читати книжки. Останнє почути було дуже приємно. А які книжки люблять читати? Дуже різні: пригоди, подорожі, фантастика… Ми(бібліотекарі) запропонували дітям знайомство з новими цікавими книжками, які є в фонді нашої бібліотеки і назвали цей захід - бібліографічний серпантин -  «Відкрийте книжку та журнал!»
  Нові яскраві книжки… Вони притягують, як магнітом, до себе прихильників читання. А ті, в свою чергу, розповідають своїм друзям про дивовижний світ пригод та мандрів до якого потрапляють, коли поринають з головою у читання. Під час заходу саме ми, бібліотекарі, стали для дітлахів тими добрими друзями, які розповіли про світи Марини та Сергія Дяченків, про чудові романи Дари Корній, про роман Толкієна «Володар перстнів».
  Бібліотекарі познайомили учнів з корисними та цікавими енциклопедичними виданнями, які стануть в пригоді при написанні рефератів, доповідей – «Енциклопедією сучасної України», енциклопедією «Українська мова», «Чорноморською енциклопедією», енциклопедичним виданням «Україна. Нова епоха. 1991-2011.» та інш.

  Знайомство з періодичними виданнями викликало великий інтерес у хлопців та дівчат. І дійсно, як не захопитися яскравими картинками та цікавим текстом у журналах «Наука и техника», «Вокруг света», «Зоодруг», «Однокласник» та багатьох інших.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...