четвер, 11 вересня 2014 р.

   День фізичної культури і спорту України

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні доводиться на другу суботу вересня. В цьому році це -  13 вересня.
Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім`я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.
Багато перемог взяли українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін і Ігор Беланов, відмічені «золотим м`ячем» як найкращі футболісти Європи.
Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього вигляду спорту свого часу були Ірина Дерюгина і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзові), — це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.
Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки.
 Ми запропонували нашим постійним читачам ознайомитися з книжками про різні види спорту, видатних спортсменів і представили нову бібліотечну книгу «Зірки олімпійського спорту України. 1994-2008».
 Книга містить цікаві розповіді про спортсменів, репортажі з олімпійських арен. Для наших читачів – це унікальне видання: в ньому розповідається про нашого земляка, олімпійського чемпіона – Василя Ломаченка. Він є гордістю міста, краю, усієї країни!












       

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...