четвер, 9 жовтня 2014 р.

                                           День бібліографії в бібліотеці
               ЯКОГО КОЛЬОРУ РАЙДУГА?
Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. У 2014 році вони будуть приймати привітання 12 жовтня.
У День художника України прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку всього людства. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.
   Бібліотека  підготувала до цього свята День бібліографії.
 Програма складалась з усного журналу "Живописна Україна", сторінки якого розповіли про школу українського живопису.
Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва.
День художника України можуть по праву відзначати люди, чиї твори стали невід'ємною частиною світового фонду живопису. Потенціал сучасних художників країни також вартий уваги, адже багато з них організовують свої виставки не тільки на Батьківщині, а й за кордоном — у найвідоміших виставкових центрах. При цьому вони залишаються впізнаваними й самобутніми.
 Друга сторінка розповіла про представників "наївного" малярства: Марію Приймаченко, Марфу Тимченко.
Особлива сторінка - це творчість художників нашого міста. Розповідь йшла про Макарова Олександра Матвійовича-художника-графіка, який залишив по собі цінний скарб - малюнки найцікавіших місць нашого древнього міста. Саме по ним прийдешні покоління будуть знати, як виглядало місто у середені 20 століття. Бібліотекарі розповідали про творчість Оксани Швець, Сергія Гарькавого, Олени Лебедєвої, Світлани Маргарян, Володимира Федьківа, про творче об'єднання "Палітра Бессарабії".
 Аудиторія слухачів - студенти Державного аграрного технікуму, 1 курс. Вони уважно слухали розповідь, розглядали книжки, зацікавились фондом по мистецтву своєї студентської бібліотеки.
 Бібліотека ім. Лесі Українки підтримує дружні багаторічні професійні стосунки з бібліотекою Білгород-Дністровського аграрного технікуму і багато заходів проводить разом.
 До переліку заходів Дня бібліографії увійшли також:
  -бібліографічний огляд книжок "Світ живопису";
  -презентація книжок Олени Лебєдєвої для малюків дитячого садочку №5, середня група;
  -виставка картин Олени Лебєдєвої "Мурлыкающие картинки";
  -книжкова виставка "Мистецтво імпрессіонізму";

  -індивідуальні бесіди у книжкових виставок







Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...