понеділок, 1 грудня 2014 р.

                 ХЛІБНА ГІЛЬЙОТИНА

                                      УРОК ІСТОРИЧНОЇ ПАМ'ЯТІ

Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків. Жорстокість Голодомору полягає передусім у тому, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи або неврожаю, він став результатом навмисної політики більшовицького режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій супроти незгодних тоталітарна система створила для українців умови, які були несумісні з життям.
 Жертви Голодомору обчислюються мільйонами. За оцінками істориків і демографів, кількість прямих і непрямих втрат населення України становить понад 10 млн. осіб. Втілення політики тоталітарного режиму досягло апогею взимку і навесні 1933 року, коли щоденно від голоду гинули десятки тисяч ні в чому не винних людей.
 В память про них наш захід. Бібліотекарі розповідали молоді про страхітливі події тих років. Про величезну кількість безвинно загиблих українців: стариків, жінок, дітей. Для яких ніколи не буде синього неба, яскравого сонця і теплого хлібця.
  Страшна трагедія ніколи не повинна повторитися, про неї не повинні забувати!











Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...