понеділок, 1 грудня 2014 р.

   Презентація книги
«Красный апокалипсис. Сквозь раскулачивание и Голодомор»
                               


Є такі книги, які варто прочитати всім. Саме такою книгою є видання свідчень Дмитра Гойченка. Про це видання розповіли бібліотекарі старшокласникам міського ліцею. 
  Свідчення зсередини , сповідь співучасника тих, хто творив Голодомор. Сповідь щира, правдива, а зміст вражаючий.
Рукописи Дмитра Гойченка(1903-1993), випадково були виявлени 1994 року в емігрантському архіві Сан-Франциско (США), - це унікальні свідчення про страшні часи радянської колективізації та Голодомору в Україні (південно-східні області, Одеса, Київ та Київщина). На відміну від художніх творів Барки чи Багряного, в історичній мемуарній літературі практично не збереглося настільки детальних, як у цій книзі, описів людиноненависницького комуністичного режиму.
 Книга складається з трьох частин, всі вони були написані наприкінці 1940-х – поч. 1950-х років за гарячими слідами пережитого, з використанням записів, дивом винесених із тюрми. Автор цих безцінних свідчень, сам родом із селян, волею долі опинившись у лавах войовничих гнобителів свого стану, робив успішну карєру. Належачи до партійно-радянської номенклатури, він володів різнобічною інформацією про становище в суспільстві. Поступово прозріваючи, Гойченко напружено вдивлявся і аналізував побачене й пережити.  Це зробило його мемуари справжньою енциклопедією трагічного українського буття епохи Голодомору.
 Книга надрукована мовою оригіналу. 
 Це єдина книжка, яку видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" свідомо опублікувало в Україні російською мовою. Щоб прочитали й ті, хто ще до нині зманює Україну в «комуністичний рай».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...