пʼятницю, 16 лютого 2018 р.


ВІДЛУННЯ АФГАНСЬКИХ ГІР
урок пам'яті в бібліотеці
У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. Цього дня закінчилася війна,  радянсько-афганська війна, яка невгамовним болем залишилась у серцях багатьох наших співвітчизників. 
Далекий грудень 1979 року... Далека та чужа країна Афганістан... Безглузда війна... Скільки смертей, скільки горя за 10 років. Проте ця безглуздість не применшує героїзму наших воїнів там, в афганському пеклі. Ніхто та ніщо немає бути забутим, аби не забути - треба пам'ятати, а щоб пам'ятати - треба знати.
Бібліотекарі завітали до учнів дев'ятих класів міського ліцею з розповіддю про події тих років, щоб розповісти та вшанувати пам'ять тих, хто поліг у афганських ущелинах, та поклонитися тим, хто прийшов із війни живим, хоча і з пораненою душею.
Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни, залишаючи на них життя та біль утрат. Ми це пам'ятаємо. І на підтвердження цього стоять сотні пам'ятників та пам'ятних знаків по всій Україні. І в нашому місті .
Поставте скибку хліба на стакан,
І голову схиліть в скорботі вічній
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі ранив і скалічив.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...