вівторок, 6 лютого 2018 р.


          Недільне засідання "Клубу органічного землекористування" в бібліотеці


Узимку, наприкінці січня - у лютому господарі плодового саду починають обрізку дерев. Саме цю тему обговорювали на зустрічі, оглядали цікаві і пізнавальні відеоматеріали.





Щоб сад добре плодоносив, і щоб його менше вражали шкідники та хвороби, плодові дерева потрібно вчасно, і найголовніше - правильно обрізати. Про це знає кожний досвідчений садівник. Однак виконувати цей важливий агротехнічний захід потрібно вкрай обережно.
«Здоров'я» і довголіття плодових дерев часто залежить від того, хто і як часто їх підрізає. Навчатися цьому потрібно у гарних фахівців не один рік. Якщо садівник не освоїв основи, то краще самому обрізку не виконувати, тому що легко все зіпсувати, причому сильно.
Варто пам'ятати, що обрізання не підвищує, і навіть трохи знижує валовий урожай з дерева. Однак якість плодів стає більш високою. Збільшується також економічна ефективність садівництва. Збільшується розмір і якість плодів, вони менше обпадають і ушкоджуються шкідниками, стають більш яскравими і соковитими.
У спеціальній літературі описано безліч методів обрізки дерев, але в них садівникові-аматорові важко зорієнтуватися. Так що недільна зустріч була дуже корисною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...