четвер, 15 березня 2018 р.

               ВЕСНЯНИЙ РОЗМАЙ
    літературно-музична композиція для студентів






Весна вже іде... Вона нарешті замінить зиму - довгу, холодну, неквапливу. Погляньте навколо: ласкаво світить сонечко, від його теплого поцілунку розкриваються повіки перших квітів, весняний вітерець грайливо пестить ніжні коси берізки і плакучої верби, в голубому небі пропливають легенькі хмарки. Повітря наповнюється безліччю п'янких пахощів. А довкола щасливим співом заливаються птахи. У веселім танці кружляють журавлі. Це їм перший весняний місяць відчинив двері у рідний край.
Весна - це особливий стан душі, коли дихаєш на повні груди, а споглядаючи, як пробивається крізь асфальт травинка, така ніжна, беззахисна і сильна водночас, коли розгортаються липкі листочки бузку і жасмину, хочеться співати, радіти життю. Бо позаду залишилися заметілі, холоди, морози, а натомість прийшло тепло, надія, життя, нові сподівання. Ми помічаємо ці зміни в природі, але не в силі передати їх, на це здатний лише поетичний геній.
Справжня поезія - як ті коштовні перли, якими можна милуватися і милуватися. Якщо їх заховати у сховок, то вони збліднуть, втратять свій шарм, принаду.  Бібліотекарі разом зі студентами Білгород-Дністровського державного коледжу природокористування насолоджувалися поетичними перлинами світової та української поезії. І звучала велична весняна симфонія у віршах!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...