четвер, 19 квітня 2018 р.


      БІБЛІОТЕКА + ТЕАТР = 

ЗАДОВОЛЕНІ КОРИСТУВАЧІ!

Останнім часом читальна зала бібліотеки ім. Лесі Українки перетворюється на глядацький зал, з театральними підмостками та глядачами. Так сталося і в цей сонячний квітневий день, коли до бібліотеки зі своєю виставою «Кіт – навиворіт» завітала театральна студія «Сонячна посмішка»(ЦКіД, керівник Любов Георгієвна Плеванюк) і глядачі, вони ж наші читачі, учні других класів ЗОШ №4.
І розквітло
життя — мов казка,
й казка — мов життя.
Відкритими очима і серцями
поринули в ту казку глядачі,
захоплено, бурхливо до нестями,
всім помислом за дією йдучи.
Для малечі та і для дорослих це було незабутнє, дуже цікаве видовище. Перед глядачами розкривалося життя звичайних і не дуже мешканців сусідського двору: кота, собаки, кішок, горобця, ворони, мишенят. Особливо вразило школярів те, що актори – такі ж самі, як вони, звичайні учні. А вже АРТИСТИ! І глядачі мали змогу спробувати власні сили в невеличкій інсценізації. Як же всім сподобалось! Напевно, когось із сьогоднішніх глядачів ми незабаром побачимо на сцені.
Наші читачі знають, що в бібліотеці можна не тільки взяти почитати цікаву книжку, а й гарно провести вільний час. І ми стараємося робити це цікавіше кожного разу.
Бібліотеки, які працюють з дітьми та юнацтвом повинні заповнити пустку в естетичному та духовно-моральному вихованні підростаючого покоління, показати, що робота з книгою може бути пов’язана не тільки з отриманням інформації та набуттям потрібних навичок, а також з розвитком емоційного, творчого та креативного мислення. В багатьох випадках ці завдання допомагають вирішувати бібліотечні театри – театри книги. Саме такий Театр книги «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» робить свої перші кроки в бібліотеці ім. Лесі Українки. В цьому йому допомагає театральна студія ЦКіД «Сонячна посмішка».
Театр книги – нетрадиційна бібліотечна робота по залученню до читання дітей, але ефективна. Бібліотечний театр несе в собі головну цінність – любов до книги. Такий театр допомагає вирішувати багато актуальних задач: виховання  читача з високою культурою вибору та оцінки прочитаного, залучення дітей до художньої та літературної творчості, пропаганда творчості письменників.
Театр книги - це творче прочитання твору, прожите через акторську майстерність читача. Переклад літературного тексту на сценічну мову робиться для того, щоб із глядацького залу людина (доросла чи мала) прийшла до залу читального. Для вистави досить протягнути руку до книжкової полиці, взяти книгу і зробити з неї дійство: оживити текст через гру, рух , музику…
Театр – школа життя. Його виховне значення дуже широке. Бібліотека плюс театр – чудове співтовариство, яке буде приносити дуже багато корисного для розвитку дітей, підлітків і дорослих читачів.

      




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...