понеділок, 30 грудня 2019 р.

"Я маю права та обов'язки" -
 таку назву мала зустріч учнів 3-б та 4-в класів ЗОШ №4 з юристом. Ніхто не залишився байдужим! Адже гість бібліотеки - адвокат Шаркевич Сергій Вікторович розповідав дуже цікаво про важливе, корисне, актуальне. Про головний закон нашої держави - Конституцію України, про відповідальність за скоєні правопорушення, про булінг. Діти задавали багато питань, на які отримали вичерпні відповіді. Чим раніше вони познайомляться з законами, зі своїми правами та обов'язками, тим відповідальніше будуть ставитися до життя.
Були часи, коли дітей взагалі не сприймали як людей особливого віку - до них ставилися так, як до дорослих. Минуло не одне тисячоліття, поки людство зрозуміло, що діти потребують відмінного ставлення. Довгі роки найрозумніші і найдобріші люди боролися за права дітей самотужки, поки в 1924 році не прийняли перший документ про потреби дітей - Декларацію прав дитини, а в 1982 - Конвенцію ООН про права дитини. І тепер на захисті прав дітей стоїть Закон та його представники - справжні фахівці, такі як адвокат Сергій Вікторович Шаркевич. Щиро дякуємо йому за допомогу та небайдужість!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...