понеділок, 30 грудня 2019 р.


Захист Вітчизни - справа мужніх
6 грудня в країні відзначали День Збройних сил України.
 Саме цього дня 26 років тому парламент ухвалив Закон України "Про Збройні сили України", яким встановлювалося це свято.
 Святкування Дня Збройних Сил України було офіційно запроваджено постановою Верховної Ради України в 1993 році. На державному рівні свято відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, розташованої у Києві у Парку Вічної Слави та божественною літургією за здоров’я військових і упокій загиблих.
У військових частинах цього дня відбуваються урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт.
З 2009 року до Дня Збройних сил України присуджуються дві премії імені Богдана Хмельницького у розмірі 10 тисяч гривень. Ця нагорода відзначає митців, котрі найкраще висвітлили у творах літератури та мистецтва військову тематику.
Також щороку Президент України, котрий виступає Головнокомандувачем Збройних Сил України, вітає військовослужбовців, відзначаючи їхню фундаментальну роль у захисті незалежності України.
В нашій бібліотеці користувачі цього дня дізналися про свято, про історію українського війська, познайомилися з цікавими новими книжками на цю тему.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...