неділя, 12 січня 2020 р.


     «Жива історія» відвідує бібліотеку
  Що найперше спадає вам на думку, коли чуєте вислів: «допомога літнім людям»? Мабуть, більшість одразу уявляє самотню бабусю, до котрої раз на місяць навідуються працівники соцслужби — аби закупити ліки та продукти, приготувати їжу й допомогти з хатньою роботою. Або ж — нарубати дрова й наносити води, якщо йдеться про сільську місцевість. Тим не менш, навідувати стареньких, допомагаючи їм із хатньою роботою — не єдиний спосіб потурбуватися про них. Для багатьох літніх людей одним з головних в житті є спілкування, можливість поділитися думками, спогадами, передати свою пам’ять нащадкам.
 Саме такою людиною є Алла Теофілівна Лозовська, корінна мешканка нашого міста, лікар, викладач, чудова людина, на очах якої пройшли майже 90 років(без двох місяців) історії давнього Білого міста. Вона приходить до бібліотеки, приносить свої рукописи – вірші, оповідання, спомини. Ми набираємо ці матеріали на комп’ютері. Алла Теофілівна підбирає книжки для читання(дуже любить Джеральда Даррелла!) і дарує бібліотеці книжки з домашньої бібліотеки. Не залишається поза увагою Алли Теофілівни і бібліотечний інтерєр – оформлення читальної зали до свят, і книжкові виставки, а також нові газети, журнали. А скільки цікавого вона розповідає про історію нашого міста, про події, свідками яких їй довелося бути. Кожне відвідування бібліотеки Аллою Теофілівною – це наша подорож в минуле. До бібліотеки приходить сама Історія! Найщиріші вітання і побажання здоров'я та благополуччя Вам, шановна Алла Теофілівна!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...