вівторок, 21 вересня 2021 р.

 Дива і таємниці нашої планети Земля

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря року. Щорічне святкування допомагає привернути увагу людей до екологічних проблем і підкреслює гостру потребу в зміні відношення всіх до природи та її ресурсів. У цей день проводяться різноманітні заходи – вуличні мітинги, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у дитячих таборах, кампанії з утилізації відходів, прибирання територій тощо. Бібліотеки теж не залишаються осторонь. Бібліотекарі займаються просвітницькою та інформаційною діяльністю.
Ми познайомили учнів 3-го класу ЗОШ №5 з чудовими книжками про світ рослин, тварин, про мікроскопічний світ, про дива земні і космос.
Дуже важливо, щоб дитячі книжки про збереження природи були зрозумілими і цікавими. Саме з такими книжками познайомились діти: «Врятований ліс» та «Первоцвіти». Це – екологічні казки і написав їх священик о. Олег Кобель. Герой книжок – невтомний іжачок Гачок. Він захищає природу, перші весняні квіти, ліс. Завдяки казковому героєві діти засвоїли, що не можна зривати перші весняні квіти, і що їхнє місце не у вазі.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

ПРИВІТ, ЄВРОПО! книжкове рандеву 9 травня (День Європи) відбулося в Білгород-Дністровському коледжі природокористування, будівництва та комп...