вівторок, 16 травня 2017 р.

МУЗЕЇ КНИГИ
18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. 
Ідею внести до міжнародного календаря День музеїв запропонували 1978 року в Ленінграді, де проходило засідання Міжнародної ради музеїв. З того часу 18 травня посідає особливе місце в житті кожного музею в будь-якому куточку планети. І великі, і зовсім маленькі музеї святкують цей день надзвичайно урочисто — влаштовують виставки, концерти, дні відкритих дверей, коли всі бажаючі можуть відвідати музеї без­коштовно, проводять нетрадиційні екскурсії. Бібліотеки також приєднуються до святкування, проводячи різні заходи для відвідувачів, які розповідають про музеї світу та України.
 В Україні налічується майже 500 музеїв.  Наведена цифра включає в себе як дер­жавні музейні заклади, так і комунальні та приватні. Окрім них, існують ще громадські музеї, яких понад 2 тисячі. За роз­галуженістю музейної мережі і за багатством культурної спад­щини Україна посідає чільне місце в Європі. Наші музеї вигля­дають достойно й у світовому контексті.

Цього року в нашій бібліотеці відвідувачі дізнаються про Музеї книги в світі  та літературно-історичні музеї в Україні. Книжкова виставка-подорож розповість про літературні музеї українських письменників та допоможе більше дізнатися про їх книжкові видання. Віртуальна подорож найкращими книжковими  музеями світу дасть змогу помандрувати в просторі та часі. Окремий розділ буде присвячено Музею книги і друкарства України.

Музей розташований у давній архітектурній пам’ятці Києво-Печерської лаври — будинку монастирської друкарні, що діяла безперервно з початку ХVІІ століття до початку XX століття (понад 300 років). У Музеї зібрані багаті скарби книжкової культури українського народу. Експозиція висвітлює історію вітчизняної книги і книжкової справи від часів Київської Русі і до наших днів.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...