четвер, 1 червня 2017 р.

СЛАВУ   ПРЕДКІВ   БЕРЕЖУТЬ
(4 червня - День міста Білгорода-Дністровського)
В бібліотеці ім. Лесі Українки відбулося чергове засідання Літературного салону «Цікаві зустрічі». Теми зустрічі – День міста, день народження О.С. Пушкіна та ювілей – 60 років - нашій бібліотеці.
Хто, як не місцеві письменники, поети, краєзнавці краще можуть розповісти про чудове стародавнє місто! Тому на зустріч ми запросили членів Асоціації літераторів Бессарабії «Буджак». В теплому, дружньому колі присутні слухали цікаві вірші, почули багато нового з історії міста. Про родину Волконських розповіла Зоя Тимофіївна Нікуліна - керівник музею Державного аграрного технікуму. Розповіді лунали одна за одною і  були такими захоплюючими, що їх можна було б слухати без кінця. Свої вірші читали  Закіров Фелікс, Чабаненко Георгій, Годлевській Георгій, Полева Валентина, Задорожний Анатолій, Зіміна Ірина. Кожен вірш – це подорож по історичним куточкам нашого міста, знайомство з легендарними особами, переживання та почуття небайдужих людей. Творчість місцевих літераторів може служити краєзнавчим довідником та путівником для гостей нашого міста.
Были в жизни и взлёты, и драмы,
Были вехи нелёгких дорог.
Но хранили извечные храмы
Мой родной небольшой городок.
Город был, город есть, город будет!
Снятся городу мирные сны

(отрывок из баллады П. Антонова «Мой городок»)















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...