середу, 23 серпня 2017 р.

Пекучий серпень 1944 року
23 серпня - день визволення Білгорода-Дністровського
До Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників в бібліотеці ім. Лесі Українки підготували та провели історико-краєзнавчий нарис «Дністровська десантна операція». Матеріали нарису розповіли відвідувачам про події, які відбувалися на теренах нашого міста та району в серпні 1944 року. В бібліотеці зберігаються статті із місцевих газет «Советское Приднестровье», «Торнадо-Пресс» за багато років, статті із інших видань, в яких друкувалися матеріали на цю тему(«Пенсійний кур’єр»). Користувачі бібліотеки мали змогу не тільки прослухати радіоогляд «Євдокія Завалій: зустріч з легендою» - розповідь про єдину жінку-командира морських піхотинців, легендарних «чорних бушлатів», яка приймала участь в десантній операції і була тяжко поранена, а й познайомитися з романом відомого українського письменника Богдана Сушинського «Флотская богиня» про цю героїчну людину.

Книжкова інформаційно-ілюстративна виставка «Пекучий серпень сорок четвертого» надала можливість всім бажаючим більше дізнатися про визволення нашого міста.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...