середу, 9 серпня 2017 р.

          Яскравого літа смачний аромат

Сучасне життя усе частіше підносить нам не дуже приємні сюрпризи, диктуючи свої вимоги та умови. Одні намагаються схиливши голову скоритися, інші вперто шукають нові шляхи та альтернативи, наполегливо не погоджуючись  з запропонованими умовами. Приємно, що вже багато хто зрозумів, що навіть невеличка земельна ділянка при правильному підході може стати надійним годувальником: забезпечити смачними свіжими сезонними овочами, запасами на зиму і відповідно, дозволить економити фінанси на харчування. Крім того город може бути постійним джерелом доходу, якщо грамотно застосовувати  знання агротехніки, прикласти фізичні зусилля, і звичайно ж не жаліти душевного тепла. Бібліотека ім. Лесі Українки  плідно співпрацює з об’єднанням землекористувачів.
Літо для членів об’єднання гаряча пора. Саме тому бібліотека підготувала  цикл тематичних виставок-порад і рекомендаційних списків літератури, на допомогу в роботі на городі та в саду.
Інформаційні виставки:
1) «Ягідна арифметика» представляє літературу із журналів «Огородник», «Дім. Сад. Город.» «Мой прекрасный сад» на допомогу вирощування ягідних культур: суниці, малина, порічки, агрус, ожина, йошта, голубика, шовковиця,  журавлина. На виставці ви   знайдете практичні  проради про догляд за ягідниками, як боротися із шкідниками, які перспективи у нових сортів та багато іншого.


2) «Ой вишеньки-черешеньки» розповість про тонкощі   вирощування,  нові сорти,  захворювання та лікування  вишень та черешень.




3)«Огірочки як дубочки» і 4)«Сеньйор помідор» познайомить із досвідом вирощування  огірків і томатів у закритому і відкритому грунті, боротьбою із фітофторозом, сортами і новинками догляду за цими рослинами.



Промайне яскравим крилом  тропічного метелика, обсипавши розпеченим жаром, швидке літо. А скільки надій покладають на нього  наші люди, як сподіваються випробувати нові сорти та технології, яких небувалих врожаїв очікують!
 Нехай в цьому Вам допоможуть поради від бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...