вівторок, 6 листопада 2018 р.

                           ОДИН НАРОД - РІЗНІ КРАЇНИ:
зустріч мешканців міста з представниками Міжнародної громадської організації Центр «Джойнт»  в бібліотеці 
ім. Лесі Українки.









Міжнародна громадська організація Центр «Джойнт» є представником Американського єврейського об’єднаного розподільчого комітету «Джойнт» (заснований у 1914 році, працює більш ніж у 70 країнах світу) та фінансує програми екстреної допомоги з урятування життя, програми соціальної допомоги бідним, а також проекти громадського та культурного відродження.
Цілі організації: забезпечення гідного рівня життя соціально вразливим членам громади, відродження самостійних та життєздатних громад. Регіон діяльності: 13 областей Центральної та Західної України (4 Представництва Всесвітнього «Джойнт» в Україні охоплюють своєю діяльністю 25 областей). Наше місто також охоплено. В нашому місті живуть єврейські родини, які потребують і отримують допомогу. Серед них : літні люди, насамперед – жертви нацистських переслідувань, ветерани та учасники війни, «діти війни», люди з особливими потребами. Благодійні проекти реалізуються через мережу регіональних благодійних фондів «Хесед» («Турбота»).
На початку заходу бібліотекарі розповіли про видатних мешканців нашого міста - євреїв за походженням. Серед них багато імен лікарів, які завжди були гордістю нашої громади і врятували багато життів, представників релігійної конфесії, видатних митців та меценатів.
Зустріч представників одного народу, які проживають в різних країнах, була дуже цікава. Люди спілкувалися, цікавилися життям співрозмовників, розповідали про себе та свої родини. Все відбувалося в приємній та затишній атмосфері взаєморозуміння, хоча розмовляли через перекладача.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...