пʼятниця, 14 лютого 2020 р.


           СВЯТО КНИЖКОВИХ ПОДАРУНКІВ

14 лютого - Міжнародний день дарування книжок

   Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини.
 Ідею створення свята Міжнародного дня дарування книг підказав маленький син засновниці відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур, запитавши її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Адже це крутий спосіб поділитися любов’ю та взяти участь у добрій справі!
З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу. Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива, яка спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги.
Люди святкують цей день по-різному:
    Дарують книгу бібліотеці або другові, родичу, незнайомій людині;
    Залучають до цього свята друзів через соціальні мережі;
    Приєднуються до буккросингу ("прочитав – передай іншому")

   Дарування книжок — гарна традиція читачів та друзів нашої бібліотеки, завдяки якій фонд бібліотеки поповнюється не лише дублетними, а й новими примірниками видань.

   Цього дня до акції "Подаруй бібліотеці книгу" долучилися Yulia Zeleva та  Kseniya Sokolenko. Велику кількість видань за останній час бібліотека отримала в дар від наших читачів, зокрема Дзюбенко Алли Миколаївни, Шаповалової Катерини Олегівни, Коломієць Марії Володимирівни і багатьох інших. А також від небайдужих мешканців міста, які згодом(маємо надію), також приєднаються до бібліотечної родини. У 2019 році бібліотека отримала в подарунок більше півтисячі книжок. Про свято та його  гарні традиції бібліотекарі розповіли учням 6-г класу ЗОШ №4(класний керівник - Шайдука Олена Олександрівна). Нові подарункові книжки зацікавили дітей!
     Тож, користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто в різні роки долучався до благородної справи — дарування книжок і тим, хто підтримує цю традицію і допомагає нашій бібліотеці збирати духовні скарби.
      
                    










Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...