понеділок, 30 листопада 2020 р.

     ХТО ПОПЕРЕДЖЕНИЙ - ТОЙ ЗАХИЩЕНИЙ!

1 грудня - 

Всесвітній День боротьби зі СНІДом



 Мета Дня – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

 За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

 Україна знаходиться на першому місці серед інших європейських країн щодо поширення ВІЛ-інфекції. Понад чверть мільйона громадян живуть з подібним встановленим діагнозом, а реальна чисельність інфікованих, на думку експертів, може бути значно вищою.

 В рамках медичної реформи, започаткованої в Україні, ключовим результатом має стати доступність медичної допомоги та профілактики цієї хвороби.

 За даними статистики, в даний час в Україні на 100 тис. населення припадає приблизно 312 чоловік, інфікованих вірусом імунодефіциту людини. В цілому кількість зареєстрованих хворих по країні становить 292 153 особи.

 Вірус імунодефіциту не завжди призводить до захворювання на СНІД. Всього з 1997 по вересень 2016 року в Україні зареєстровані 90 095 випадків захворювання цією смертельною хворобою, а смертність з 1987 року склала 42 987 чоловік.

 За статистикою, якою володіє міністерство охорони здоров'я України, найбільша кількість інфікованих ВІЛ в перерахунку на душу населення проживає саме в Одеській області, де на 100 тис. осіб припадає 865,8 інфікованих. На другому місці – Дніпропетровська область, де зареєстрований показник в 797,5 хворих на 100 тис. осіб, на третьому – Миколаївська область – 713,8 осіб на 100 тис. чоловік.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...