неділя, 22 листопада 2020 р.


ТОЛЕРАНТНИМ БУТИ ВАЖКО?

дискусійний клуб

   Міжнаро́дний день толера́нтності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. 

 Декларація принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповіданн, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

  Декларація принципів терпимості звертається до держав, які мають гарантувати створення справедливого законодавства, дотримання правопорядку, судово-процесуальних та адміністративних норм. У статті 2 Декларації говориться, що для того, щоб зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати існуючі міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо це необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.

  Про все це ми розмовляли зі студентами Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп'ютерних технологій і учнями 9-10 класів міського ліцею. По-перше, хлопці і дівчата відповіли на питання анкети про толерантність. Дуже цікаво було читати, а потім слухати, відповіді. Обговорювали всі питання дуже енергійно. Зрозуміло, що вони хвилюють багатьох!

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...