пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

 Вперед у майбутнє:

відкриваємо таємниці космосу

Книжкова виставка до
Всесвітнього дня авіації і космонавтики – 12 квітня

Ще на зорі свого існування людство завжди дивилося в небо, коли з захопленням, коли з осторогою, спостерігаючи нескінченний розсип сяючих точок. Цей неосяжний простір, в якому наша блакитна планета є лише крихітною піщинкою, приховує незвичайні та захоплюючі явища і об’єкти, інколи незрозумілі, інколи лякаючі.
Унікальні зірки, планети, комети, галактики… Можливо, бажання заглянути в таємниці Всесвіту допоможе знайти відповідь на питання стосовно самого існування нашої цивілізації, а вивчення цих космічних об’єктів дасть пояснення багатьом загадковим явищам на нашій планеті. Наука шукає відповіді на питання про те, як утворились ці унікальні космічні об’єкти, але рівень наших знань все ще недостатній, щоб розкрити усі їх таємниці.
Матеріали бібліотечної виставки розраховані на дитячу аудиторію, адже саме їм, поки що дітям, відкривати для нашої країни космічні шляхи. Для них, для справжніх дослідників світу ця виставка. Книжки та журнальні статті познайомлять читачів з одвічними мандрівницями — кометами, розкажуть найцікавіші факти про планети і супутники, зірки і пульсари, дивовижні небесні тіла. Відкриють незнані простори і дозволять розглянути унікальні фото, зроблені за допомогою космічних апаратів і найбільших телескопів світу.
Кожне покоління має своїх кумирів і у 50-60-ті роки 20 століття майже всі хлопчики (і багато дівчаток!)мріяли стати космонавтами. Прикладом для них став Юрій Гагарін, який вперше в історії людства здійснив політ у космос і пробув там 108 хвилин.
Людина завжди хотіла літати в небі як птах, а вдивляючись у темні глибини космосу, де таємничо мерехтіли зірки, їй не давали спокою питання: «Чи самотні ми у Всесвіті? Що там навкруги? Чи є там інші цивілізації? Чи існують інші планети?…"
Незалежна Україна упевнено увійшла до складу космічних держав світу завдяки сформованому науковому і виробничому потенціалу космічної галузі. Перший космонавт незалежної України – Леонід Каденюк. В бібліотеці є унікальне видання, яке знайомить читачів з життям цієї людини.
Приходьте, приводьте дітей і читайте!










Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...