субота, 28 січня 2023 р.

 Мертві не простять, живі не забудуть!

історична панорама до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту (27 січня)

Під час Другої світової війни нацистська Німеччина, її союзники та колабораціоністи вбили майже двох із кожних трьох європейських євреїв, застосовуючи смертельні умов існування, жорстоке поводження, масові розстріли та вбивства з допомогою газу, а також використовуючи спеціально розроблені центри фізичного знищення.
Антисемітизм лежав в основі Голокосту. Антисемітизм, ненависть або упередження до євреїв, був основним принципом нацистської ідеології. Це упередження було також поширене по всій Європі.
Переслідування євреїв у нацистській Німеччині розвивалося і ставало все більш радикальним між 1933 і 1945 роками. Ця радикалізація завершилася масовим вбивством шести мільйонів євреїв.
Архівні документи, історичні матеріали, спогади свідків, художні твори … Студенти Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій стали свідками страшної людської трагедії. Після Голокосту світ намагається вести боротьбу за те, щоб здолати жахи геноциду, пам’ятаючи про жертв і притягуючи винних до відповідальності. Ці важливі зусилля тривають досі.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...