субота, 28 січня 2023 р.

 Бібліотека Білгорода-Дністровського долучилася до культурно-освітнього проєкту «AlterFundLib»

  Бібліотечна галузь – одна із важливих в культурі. Щоб бути стійкішими в такий непростий час, бібліотекарі мають навчатися культурі залучення коштів з альтернативних джерел. Адже серед очікуваних результатів Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року виокремлено: реформування механізму отримання та використання надходжень з інших джерел фінансування. Це є системним завданням, яке потребує переосмислення не лише з точки зору механізму виділення коштів на матеріально-технічну базу та діяльність бібліотек «зверху», а і з точки зору розвитку фінансової культури «знизу», тобто безпосередньо у колективах бібліотек, бо вони можуть розвинути партнерство та залучити кошти з альтернативних джерел, а також і серед читачів, які можуть підтримати бібліотечний заклад в тому, чи іншому проєкті.
Бібліотека-філія ім. Лесі Українки міста Білгорода-Дністровського, завідувачка Світлана Влезько взяла участь у конкурсі та була відібрана до «AlterFundLib» – культурно-освітнього проєкту з розвитку навичок альтернативного фінансування діяльності бібліотек». Проєкт короткостроковий (реалізувався до кінця 2022 року). Фінансується зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Світлана Влезько сподівається, що проєкт #AlterFundLib дасть можливість підвищити свої навички в залученні альтернативного фінансування бібліотек. Це дуже важливо сьогодні в умовах воєнного стану і буде потрібно надалі для розвитку бібліотеки. Такі кроки дають надію на те, що завдяки залученим коштам, бібліотеки України будуть найкращими.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...