понеділок, 19 лютого 2024 р.

 

Той, що озброїв астрономію

Історико-науковий репортаж

 В лютому ( 15 лютого 1564 року)народився видатний італійський мислитель епохи Відродження, засновник класичної механіки, фізик, астроном, математик, поет і літературний критик - Галілео Галілей.

Галілео Галілей є одним із найяскравіших дослідників і мислителів свого часу. Він заклав основи таких наук, як механіка, фізика й астрономія, а також став підтримувати ідеї іншого великого вченого Миколая Коперника. Галілей зробив низку відкриттів, через які піддавався гонінням із боку церкви оскільки був запідозрений у єресі.

Галілео Галілей був основоположником експериментально-математичного методу вивчення природи. Він залишив розгорнутий виклад цього методу і сформулював найважливіші принципи механічного світу. Його дослідження кардинально вплинули на розвиток наукової думки.

Найважливішим вкладом Галілео Галілея в науку була свідома й послідовна заміна пасивного спостерігання активним експериментом.

 Про життя та діяльність італійського вченого розповіла бібліотекар учням 11 класу міського ліцею «Лідер».

 






Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...