четвер, 22 лютого 2024 р.

 Мова – живе коріння роду і народу

21 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято започатковано з метою підвищення уваги до різноманітних мов, культур та традицій народів світу. Мова - це не тільки засіб спілкування, але і частинка нашої ідентичності. Знання та любов до рідної мови є важливим фактором нашої культурної спадщини.
Книжкова виставка в бібліотеці познайомила дорослих користувачів з новими виданнями по мовознавству та з матеріалами газети "Чорноморські новини", які розповідають про нашу мову.
Для дітей вивчення рідної мови - дуже важливий процес. Рідна мова є основою для розвитку мовленнєвих здібностей та визначає мовну картину світу. Бібліотекарі допомагають дітям більше дізнатися про рідну мову. «Мова – живе коріння роду і народу» - таку назву мав захід, який бібліотекар Марія Райнова провела для учнів 3-го класу ЗЗСО №4. Хлопчики і дівчатка познайомилися з новими цікавими книжками українських авторів та пограли в захоплюючі мовознавчі ігри.
"Найдзвінкіше слово"
Наче з поля чи з лугівки,
У розповні літа
Чую голос перепілки
З чебреців чи жита.
То говорить поле хлібне,
Луг, трава шовкова…
Найдзвінкіше слово рідне,
Найрідніша мова
М. Сингаївський











Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...