суботу, 11 березня 2017 р.

               ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ
                           В БІБЛІОТЕЦІ
 9 березня бібліотека була переповнена відвідувачами. В цей день йшли до нас і малі, і дорослі. Вихованці дитячого садочку №5(середня група), учні 1-в класу ЗОШ №4, учні 9-их класів ЗОШ №4. Наступного дня бібліотекарі завітали в гості до учнів 6-б класу ЗОШ №6 та учнів 7-б класу міського ліцею.
Ми вшанували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка - великого українця, великого поета, художника, громадського діяча. Бібліотекарі розповідали про дитинство Тараса Григоровича, про його творчість, про перебування Шевченка в Санкт-Петербурзі, про пам'ятники Шевченку.
   У долі кожної людини є на землі куточки, яким належить особлива роль. Для Тараса Григоровича Шевченка таким своєрідним острівцем духовності був Санкт-Петербург - місто, де пройшло сімнадцять років його життя. Тут навчався, був викуплений із кріпацтва, став академіком, написав багато творів, пізнав хвилини радості та гіркоту печалі... Звідси його було заслано у далекий Мангишлак, тут пішов із життя...
Нині в місті відомі близько дев'яноста пам'ятних місць, пов'язаних з іменем Кобзаря. Щоб розповісти про них, довелося б написати безліч томів. Ми розповіли про декілька учням 9-их класів.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...