пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

            «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була!»


28 жовтня 1944 року завершилося визволення України від німецько-фашистських загарбників. Співробітники бібліотеки ім. Лесі Українки підготували та провели для студентів Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій історичну годину «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була!» та огляд книжкової виставки- пам’яті «Вселяйте квітами дороги бійцям, що мир несли в наш край».
Визволення України тривало майже два роки. За неї вели жорстокі бої десять фронтів, окрема Приморська армія, сили Чорноморського флоту, що становили майже половину особового складу і бойової техніки всієї діючої армії. Бібліотекарі розповіли про військові операції в результаті яких були звільнені Київ, Одеса, Севастопіль, наше рідне місто. Внесок українського народу у перемогу над фашизмом неоціненний. З п’ятнадцяти фронтів, що діяли під час війни, більше половини були очолені маршалами та генералами, українцями за походженням. Близько 2,5 мільйонів воїнів-українців нагороджені орденами та медалями, 2 тисячі удостоєні звання Героя Радянського Союзу, з них тричі удостоєний цього звання І.М.Кожедуб.
Як легендарний птах Фенікс, відродилася Україна з попелу і постала перед усім світом. Війну розв’язують політики, а воювати доводиться народам. Крізь вогонь і кров, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і радість переможних  боїв, долаючи жахливі наслідки фізичного та морального терору, що його принесли тоталітарні режими, прийшов наш народ до перемоги.   






                                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...