четвер, 14 лютого 2019 р.

                           В ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИЖОК

  Міжнародний день дарування книг – це на 100% 
добровільна ініціатива направлена на підвищення інтересу і доступу до книг як дітей так і дорослих. Мета заходу - надихнути людей по всьому світу подарувати книгу – бібліотеці, другу, членам родини.
З 2012 року почали відзначати це свято -  Міжнародний день дарування книг. Їх сьогодні безоплатно вручають у різних країнах - дорослим, дітям, бібліотекам, інтернатам, установам та організаціям.
Міжнародний день дарування книг акцентує увагу громадськості на книзі як на найкращому в світі подарунку. Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур. Вона є автором сайту дитячої книги у себе на Батьківщині. Крім того, Еммі - багатодітна мама. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок одне одному? Так, завдяки дитячій допитливості, у Еммі з'явилася ідея створення свята, яке на сьогодні всі знають як Міжнародний день дарування книг. Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі в соцмережах, співробітники та ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили мешканці різних держав, і вона досить швидко поширилася світом. У результаті, Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати, розширювати свій кругозір, подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.
У цей день, прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, насамперед, дітям. Бо ж не кожна дитина має вдома, завдяки батькам, гарну бібліотеку, а книги допомагають розвинути інтелект, поглибити знання, виховати моральні якості.
Для дорослих день дарування книг теж важливий. Попри меркантильні споживацькі тенденції, що переважають в сучасному соціумі, для багатьох література залишається джерелом духовних цінностей.
До нашої бібліотеки книжки приносять дуже різні люди: і наші постійні читачі, і просто мешканці нашого міста, і, навіть, люди з інших куточків нашої країни. Ми щиро дякуємо всім! А сьогодні, в День дарування, Юлія Желєва завітала до нас з новим черговим подарунком - новим романом Констянтина Тур-Коновалова "Крути.1918". Ми дуже вдячні!
Зі святом вас, шанувальники книжок!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...