четвер, 14 лютого 2019 р.


   "ИНТЕРЕСНАЯ КНИГА" в библиотеке:
             НАТАЛЬЯ ПОЛОНСЬКА-ВАСИЛЕНКО:
професор Художнього інституту та Київського університету, співробітник Української академії наук, діяльний член багатьох наукових установ, в еміграції - професор Українського вільного університету в Празі та Мюнхені, дійсний член Українського історичного товариства, НТШ та Міжнародної академії наук у Парижі.

„Подвижницька праця Наталії Дмитрівни в поєднанні з її організаторськими здібностями вознесли її на одне з чільних місць серед дослідницького корпусу істориків України, а наукова продуктивність поставила в один ряд з найкращими фахівцями в царині вітчизняної козаччини".
     Верба І.В. Життя і творчість Н. Д. Полонської-Василенко
                                                                                 
 Н. Полонська-Василенко прожила велике, сповнене катаклізмів життя, присвятивши весь свій талант справі служіння вітчизняній науці. Її перу належать близько 200 наукових праць з археології, історії України й Української Церви, спогади про громадських і наукових діячів. Вона є автором посібника «Історико-культурний атлас з російської історії з пояснювальним текстом». Поза усю свою багатогранну діяльність головною працею вважала написання та доведення до читацької аудиторії епохальної як за обсягом матеріалу, так і за поданою бібліографією величезної монографії - славнозвісної двотомної «Історії України». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...