неділю, 10 лютого 2019 р.

                          БІБЛІОГРАФІЧНА ПАНОРАМА

  П'ятниця, закінчилися заняття в школі, а учні 11 класу ЗОШ №4 дружньою командою завітали до нашої бібліотеки. І про час, який вони провели серед книжок, спілкуясь з бібліотекарем, впевнена, ніхто не пошкодував. В бібліотеці для них була підготовлена бібліографічна панорама, яка увібрала в себе: розповідь про історичну особу, вченого- етнографа, правознавця, дослідника, журналіста, автора гімну України Павла Платоновича Чубинського, презентація книжок, які розповідають про подіїї 100-літньої давнини, про Українську революцію, зокрема, книга Тур-Коновалова "Крути.1918". Учні переглянули відеоролік про новий історичний український фільм про події під Крутами, знятий по книзі. Те, як живе наша країна сьогодні, через кілька років стане вже історією, а сучасні письменники в своїх творах малюють сьогодення для майбутніх поколінь. Хоча, полюбляють їх читати і сучасні свідки подій.(Сергій Лойко "Аеропорт", "Рейс"). Хлопці та дівчата дізналися про сучасних українських письменників, які пишуть твори різної тематики, але збирають велике коло прихильників. Ці автори є в бібліотеці, вони дуже цікаві: Брати Капранови, Андрій Кокотюха, Дара Корній, Макс Кідрук, Кузьма Скрябін.
Бібліотека проводить активну діяльність по популяризації літератури.Співпрацює з газетою та інтернет-порталом "Наше місто": щонедільні прямі ефіри про цікавих письменників, статті-підказки про нові книжки в кожному номері газети. Старшокласники познайомилися з останнім номером газети і взяли її додому: для батьків, бабусь, дідусів. Ще багато людей дізнається про місцеві новини та про цікаві книжки в бібліотеці ім. Лесі Українки.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...