середа, 19 січня 2022 р.

 Зимові свята дитинства

  Зима – одночасно сувора і прекрасна пора року. Як тільки на землю опускаються перші сніжинки, природа занурюється в зимову казку. Білосніжний сніг накриває землю пухнастою ковдрою. Мертві дерева одягають новий урочистий наряд. Мороз залишає неповторні візерунки на склі і водоймах. Дивно, наскільки мальовничі оригінальні картинки. У сонячні дні сніг переливається, нагадуючи дорогоцінне каміння. Але варто взяти його в руки, і вся краса зникає, немов її і не було.

  Ніхто не залишається байдужим до зимового пейзажу. Прогулянка по першому снігу дарує неповторні емоції і наповнює душевним теплом. Від засніжених дерев неможливо відвести погляд.

   У народі кажуть: «Зима прийшла і свята привела». Дійсно, зима щедра на святкування. У цей час ми святкуємо Новий рік і Різдво, день Святого Миколая і Водохреща, які багаті на обрядові дійства і веселий настрій.

  Бібліотекар Райнова Марія Опанасівна провела народознавчу годинку для вихованців дитячого садочку №5, яка познайомила маленьких слухачів з святами та народними традиціями. 

Малюки уважно і зацікавлено слухали розповідь про зимові свята, розглядали кольорові книжки та журнали, розгадували загадки.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...