четвер, 30 березня 2023 р.

 Рафаель і все-все-все

До 540-річчя з дня народження

  Рафаель Санті (1483-1520), італійський художник, майстер графіки і архітектури.
Рафаель залишив нащадкам художню та ідейну спадщину. Воно настільки багата і різноманітна, що в це важко повірити, поглянувши на те, яким коротким було його життя.
 За 37 років життя художник створив кілька найкрасивіших і найвпливовіших композицій за всю історію живопису. Композиції Рафаеля вважаються ідеальними, його фігури та обличчя - бездоганними. В історії мистецтва він фігурує як єдиний художник, якому вдалося досягти досконалості.
Автор неймовірно гармонійних і безтурботних полотен, він отримав визнання сучасників завдяки зображенням мадонн і монументальним фрескам у палаці Ватикану.
 Композиції, створені художником, славляться витонченістю, гармонією, плавністю ліній і досконалістю форм, з якими можуть змагатися лише полотна Леонардо і твори Мікеланджело. Недарма ці великі майстри становлять "недосяжну трійцю" Високого Відродження.
 Сьогодні таке поняття, як гармонія форм і кольорів у живописі, синонімічно з ім 'ям Рафаель Санті. Епоха Відродження набула унікального художнього бачення і практично ідеального виконання у творчості цього чудового майстра.
Запрошуємо до бібліотеки переглянути матеріали про життя і творчість неперевершеного майстра.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...