понеділок, 3 квітня 2023 р.

СВІТ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ 

мистецька вітальня

З яскравими представниками української культури познайомилися учні 7-х класів Академічного ліцею.

 Школярі почули цікаві історії з життя композиторів 18 століття Максима Березовського та Дмитра Бортнянського.

Дізналися про життя великої української співачки Соломії Крушельницької, котра здобула гучне світове визнання. Окрім унікального таланту й чаруючої вроди, вона мала вольовий та рішучий характер, започатковуючи свою життєтворчість власноруч. І через десятки років вражає її неймовірна працездатність, цілеспрямованість і стійкість при будь-яких обставинах. Здавалося, для цієї унікальної жінки не було нічого недосяжного.

Приємно були вражені дізнавшись про зв’язок «батька українського театру» Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника і організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора з нашим містом.

  Розповідь бібліотекаря доповнили відео сюжети та музичні твори.

Творчість українських митців народно-прикладного мистецтва неперевершена. Роботи Катерини Білокур, Марії Примаченко, Марфи Тимченко можна дивитися годинами і цього не вистачить!

Ще одне ім’я – Зінаїда Серебрякова і її автопортрет. Таке враження: ніби його намалювали сьогодні і дівчина – наша сучасниця!

Квітка Цісик – американська співачка українського походження. Українські народні пісні в її виконанні зачаровують. Це відбувається завжди з тими, хто їх почує. Присутні, немов завмирають! І виникає питання: «Чому цього не знаємо?». А коли хлопці й дівчата почули історію американки, їхні враження помножилося втричі.

 Більше дізнатися про великих митців можна прочитав книги, які розповідають про їх життя і творчість.






































Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...