понеділок, 10 квітня 2023 р.

 

Весна 2022 року: звільнення

  Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено від ворога  понад 1000 населених пунктів України.

Це показало усім в світі, що Україна може перемогти у війні.

Вигравши битву за Київ, Україна виграла битву стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене  державне життя України. Звільнівши північ, всі побачили, що окупанта можна вигнати. Початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

Росіяни стверджували, що їхнє бігство з Київщини – це “акт доброї волі”. Цими заявами вони намагалися прикрити ганебність своєї поразки, яку цілком і повністю забезпечили Сили оборони і безпеки України своїми відважними та вмілими діями. З того моменту українці ще неодноразово змушували росіян вчиняти аналогічні “акти доброї волі” і відступати – з острова Зміїний, Херсону, міст і сіл Харківщини. Ми побачимо такі ж “акти доброї волі” окупанта в інших частинах України завдяки відповідним героїчним і активним діям наших військових, розвідки та усіх, хто боронить Україну.

На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

 Учні 8-го класу Академічного ліцею дізналися про 28 днів страшного полону, в якому опинилися жителі села Ягідне на Чернігівщині.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...