вівторок, 14 лютого 2017 р.

       АУКЦІОН ЦІКАВИХ ПОВІДОМЛЕНЬ
      "Секретні матеріали для дівчат"
       "Секретні матеріали для хлоп'ят"
Кожного року напередодні великого православного свята Стрітення ми святкуємо одне з найромантичніших свят у календарі - День святого Валентина. У цей день навіть найзапекліші скептики почувають наближення весни. Тому що тільки в цей день на вулицях повно щасливих парочок, що безкінечно цілуються і обнімаються. Воно й не дивно - вони чекали цього свята цілий рік.
Офіційно День усіх закоханих існує вже понад 16 століть, але свята Любові існували ще з часів древніх поганських культур. Наприклад, римляни святкували Lupercalia - день на честь богині любові Juno Februata. Метою свята було знаходження коханого, тому після святкування зазвичай з'являлося багато нових родин. Пошук "половинки" відбувався приблизно так: під час святкування молоді люди били одне одного обривками звірячих шкур, і вочевидь, особливо на горіхи отримував той, хто був об'єктом зазіхань. "Об'єкти", утім, особливо не пручалися, вважаючи, що це зробить їх більш привабливими в наступному році.
 На Русі було своє свято закоханих, от тільки відзначалося воно на початку літа і було пов'язане з легендарною історією любові Петра і Февронії і присвячене Купалу - слов'янському богу. Про це та все цікаве інше відвідувачі бібліотеки мають змогу дізнатися на "Аукціоні цікавих повідомлень", який відбудеться в бібліотеці 14 лютого.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...