вівторок, 14 лютого 2017 р.

  ЗАПОВІДНИКИ УКРАЇНИ
екологічний марафон


Найефективнішою формою збереження природного середовища є заповідний режим, коли певна територія назавжди виключається з господарської діяльності. Це еталон живої природи, яка живе та розвивається без втручання людини. Бережливе ставлення до природи є необхідною умовою розвитку суспільства, а знання й дотримання правил природоохоронної поведінки - це важливий показник рівня культури народу, кожної людини. На жаль, в Україні панує хижацьке ставлення до природних багатств. Їх використовують здебільшого безгосподарно, не замислюючись про наслідки руйнування природних ландшафтів, виснаження родючих грунтів, винищення лісів і забруднення водойм. 
Останнім часом в Україні прийнятий значний комплекс екологічних законів та програм, що спрямовані на охорону довкілля, але ці закони майже не виконуються.
Природно-заповідний фонд України займає лише 2% території країни, а за даними Партії зелених близько 10% території віддані під різноманітні звалища.
В бібліотеці впродовж всього року буде проходити екологічний марафон "Заповідники України", матеріали якого розкриють перед відвідувачами сьогоднішній стан заповідних територій, їх значення для громадян нашої держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...