понеділок, 4 березня 2019 р.

                     БОГИНІ РАДОСТІ
               До Міжнародного дня котів
1 березня відзначають Міжнародний день котів. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, з них більше половини - коти. Вони відрізняються красою, розумом та деякими магічними здібностями.
 Тисячоліттями вони живуть поруч з людьми, але до сих пір залишаються для нас загадкою, яка часто виявляється міфом. Для того щоб більше дізнатися про наших найближчих друзів, запрошуємо вас до бібліотеки: ознайомитися з дуже інформативною, і дуже цікавою виставкою, з якої ви дізнаєтеся про котів майже ВСЕ!
Виявляється, і свіжі археологічні розкопки це підтверджують, що кішки прийшли до людей раніше, ніж вважали, і не в Єгипті.  В районі сучасного Ізраїлю знайдена статуетка домашньої кішки, якій майже 3700 років. Це скульптурне зображення свідчить, що на той час коти вже були інтегровані в людський побут. Більш того, там же, в Ізраїлі, в культурному слої людського поселення, якому 9000 років, знайшли зуби домашньої кішки. 










Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...