понеділок, 4 березня 2019 р.


Заочна краєзнавча екскурсія 
«Культові споруди Білого міста» 
На протязі багатьох століть духовне життя нашого міста було тісно пов’язано с культовими спорудами, які будувалися коштом національних громад та на благодійні внески. З часом будівлі занепадали, в них панувала пустка та руїна. Але наставали нові часи і все відроджувалося. Сьогодні вони радують своїм виглядом.
Спеціалісти бібліотеки ім. Лесі Українки підготували та провели для підопічних Територіального центру заочну краєзнавчу екскурсію. Слухачі дізналися про історію церковних будівель: церкви Пресвятої  Богородиці (Армяно-Григоріанської), Яснопредтеченської(Грецької) церкви, підземної церкви Іоанна Сучавського, Свято-Георгієвської (Болгарської) церкви, Свято-Миколаївської церкви, про будівлю нового Храму Святого Великомученика Иоанна Нового Сочавського  та Свято-Вознесенській собор. Окремий розділ екскурсії було присвячено нехристиянським храмам міста та спорудам інших релігійних конфесій.
 Культові споруди нашого міста – багато із яких є пам’ятниками матеріальної культури різних історичних епох - свідчать про те, що духовне життя в нашому місті не тільки не переривалося, а знаходилося в постійному розвитку. Храми міста свідчать, що давню землю, на якій ми живемо, населяли різні народи з різними релігіями. Але завжди на нашій землі панував спокій та мир.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...