неділю, 31 березня 2019 р.

     АВЕНЮ СУЧАСНИХ ПРОФЕСІЙ
В бібліотеці  відбувся День тематичного інформування «Авеню сучасних професій». Серед заходів - інформаційних виставок, переглядів, індивідуальних бесід також пройшла інформаційна бесіда «Вибір професії: пора замислитись та поспілкуватись» з учнями 11-х класів ЗОШ №4.
Вибір професії – один із головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це вибір життєвого шляху, вибір долі. Підготовка молоді до свідомого професійного вибору - важливе завдання Державної служби зайнятості. Наша бібліотека співпрацює з Білгород-Дністровським міськрайонним центром зайнятості, запрошує на профорієнтаційні зустрічі з молоддю працівників Центру, а також отримує різноманітний інформаційний матеріал.
Щоб випускникові визначитися з питанням куди поступати і яка освіта дійсно принесе йому користь, необхідно вивчити ринок праці і попит на сучасних фахівців. Безумовно, деякі з дитинства знають ким стануть у майбутньому, а ось у інших це питання викликає багато сумнівів. Бібліотекарі розповіли старшокласникам про професії, які користуються попитом сьогодні і про ті, які за висновками експертів, через декілька років будуть дуже потрібні і в нашій країні, і в світі.
Найпотрібнішими професіями в Україні і в нашому місті є робітничі професії, які не популярні серед нинішньої молоді, але мають великий попит. Це – водій, слюсар, автомеханік, будівельник, швачка. Найчастіше роботодавець готовий платити більше фахівцям цих галузей, ніж, наприклад, економісту або турагенту. Така тенденція пов’язана з дефіцитом робочих кадрів.
А ще в нашій країні потрібні ІТ – фахівці, лікарі, провізори, фармацевти, SMM-спеціалісти.
На заході хлопці та дівчата також дізналися про атлас професій майбутнього, який нещодавно з’явився і в Україні, і 10 професій з якого можна опановувати вже сьогодні. За прогнозами, фахівці в цих галузях будуть потрібні вже до 2020 року. Сіті-фермер, трейдер альтернативних валют, дизайнер емоцій…
Бути чи не бути кимось залежить тільки від бажання людини вчитися, від її наполегливості. І в цьому їй завжди стануть на допомозі бібліотекарі: поспілкуються, вислухають, підкажуть куди звернутися і що почитати.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...