вівторок, 26 березня 2019 р.

           ПОЕЗІЯ ДАРУЄ НАМ КРАСУ
21 березня в Всесвітній день поезії спеціалісти нашої бібліотеки провели екскурс у світ поетичного слова для учнів 8-х класів ЗОШ №6.
З нагоди такого чудового свята бібліотекарі запропонували учням кілька ідей, як відсвяткувати цей день. Ті,хто забажають, можуть погадати на поетичній збірці, вивчити вірш, відвідати вечір поезії,написати власний вірш, взяти участь у поетичному флешмобі, оновити свою поетичну бібліотеку, поділитися улюбленим віршем, влаштувати поетичні читання…
Вчені Ліверпульського університету провели дослід: вони спостерігали за тим, як змінюється активність мозку добровольців під час читання поезії Шекспіра, Еліота, Вордсворта та інших класиків британської літератури. І встановили, що мозок людини реагує на кожне слово чи словесну конструкцію. При цьому надлишкове збудження в мозку, яке викликає поезія, підтримується ще протягом певного часу, створюючи додатковий імпульс, що заохочує людину читати далі , ефективніше засвоювати та аналізувати прочитане.
Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від вас багато уваги і часу – але якщо ви все ж знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить. Всесвітній день поезії – гарна нагода попіклуватися про свою книжкову полицю і поповнити її поезією, подарувати поетичну збірку коханій людині.
Хлопці та дівчата втілили у життя одну із запропонованих ідей: побували на поетичному заході, який для більшості (ми маємо надію!) не пройшов безслідно.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...