четвер, 10 лютого 2022 р.

 «Моя любове, я перед тобою…»

14 лютого – День Святого Валентина і День закоханих

Поети називають дивною отрутою, дивною хворобою почуття, яке водить сонце і світила, має неземну силу. Може викликати і незначну суперечку, і справжню війну. Кажуть, «коли б ніс Клеопатри був трошки коротшим, то й обрис світу став би іншим». Не будь такою досконалою краса Елени Прекрасної, то, можливо, не впала б древня Троя. Ім’я цьому почуттю – кохання.
Про свято романтичного кохання, відданості сердечних почуттів сьогодні бібліотекарі говорили із студентами Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій.
Витоки свята достеменно простежуються до європейського пізнього середньовіччя. Традиція надсилати в цей день коханим, нареченим, подружжю символічні подарунки й записки з романтичними віршами відома з 13-14 століття на теренах Англії та Франції, пізніше вона занесена емігрантами з Європи у Новий Світ. У США свято широко відзначають з другої половини 18 століття. З кінця 20 століття воно поширилося в різних країнах світу, зокрема й в Україні.
Бібліотекарі познайомили дівчат і хлопців з поетичними творами українських авторів про кохання. Лунали вірші Ліни Костенко, Василя Симоненко, Бориса Олійника, Світлани Йовенко.
Наприкінці нашої зустрічі запропонували слухачам пройти тестування і дізнатися багато цікавого про себе. Це викликало інтерес!












Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...