субота, 19 лютого 2022 р.

                                                 СЛОВОГРАЙ

               21 лютого – Міжнародний день рідної мови

 Скільки на землі мов? Скільки народів – стільки й мов. Учені вважають, що на нашій планеті близько трьох тисяч мов і лише близько тридцяти мов використовує більшість людей на землі.  Найбільше людей розмовляє китайською мовою, друге місце посідає англійська, третє – російська, далі – мова хінді (Індія) та іспанська.

  Українська мова посідає почесне 14 місце, оскільки нею говорять близько 50 мільйонів людей. Для кожного народу своя мова – найкраща, але ніхто не заперечуватиме, що українська мова за милозвучністю і співучістю – одна з найкращих.

Бібліотекар 1 категорії Марія Райнова підготувала та провела інтелектуально-розважальну гру  «Словограй» для дівчаток та хлопчаків 3-го класу Білгород-Дністровської школи №4.

 Мета заходу: донести до дітей красу і багатство української мови, збагатити словниковий запас, виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотами своєї держави.

 Весь захід пройшов в ігровій формі з  використанням фольклорного матеріалу: загадки, прислів’я та приказки, чистомовки, коротенькі вірші. Вони подарували маленьким читачам  учасникам гри і бібліотекарю чимало приємних хвилин.  







Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...