середа, 16 лютого 2022 р.

         ДОВІДКОВО-БІБЛІОГРАФІЧНИЙ 

                   АППАРАТ БІБЛІОТЕКИ 

             ДОПОМАГАЄ СТУДЕНТАМ

   Бібліотечний урок для студентів Білгород-Дністровського будівельного ліцею провела завідуюча бібліотекою-філією ім. Лесі Українки Світлана Влезько.

   Довідково-бібліографічний апарат бібліотеки (ДБА) – це комплекс взаємопов'язаних і доповнюючих один одного частин, призначених для багатоаспектного відображення і розкриття фонду бібліотеки, забезпечення читачів потрібною їм інформацією і сприяння професійній бібліотечно-бібліографічній діяльності.

 Якість ДБА визначає рівень всієї роботи бібліотеки, в першу чергу бібліографічної. В нашій бібліотеці він традиційний і відображає видання і публікації за всіма галузями знань і забезпечує інформацією про них всіх читачів.

   ДБА складається з трьох основних частин:
• алфавітний та систематичний каталоги;
• системи картотек;
• довідково-бібліографічного фонду.

  Призначення каталогів полягає в тому, щоб розкрити фонд в різних аспектах – за видами документів, за прізвищем автора і назвами, за змістом та іншими ознаками з урахуванням приналежності видань до певного підрозділу бібліотеки (читального залу, абонементу і т. д.).

Картотеки у складі традиційного ДБА грають істотну роль, так як в них зосереджений багатющий запас різноманітної інформації. Бібліотеки формують систему картотек з урахуванням своєї специфіки і можливостей.

В нашій бібліотеці ведуться:
•систематична картотека статей (СКС);
• тематичні картотеки;
• краєзнавча картотека.

 Студенти на практиці познайомилися з систематичною картотекою статей та краєзнавчою картотекою. Матеріали краєзнавства викликали особливу зацікавленність, адже дівчата - майбутні екскурсоводи. Їм дуже потрібно засвоїти навики пошуку інформації, необхідних матеріалів для свого навчання, написання курсових робіт та диплому. 















Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...