субота, 25 лютого 2023 р.

           ПОДАРУЙ ЧАСТОЧКУ ЛЮБОВІ

14 лютого – свято закоханих, День святого Валентина, а з 2012 року ще Міжнародний день дарування книг. 

В бібліотеках об’єднуються ті, хто дарує книги і хто прищеплює любов до читання. Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, в неї можна знайти відповіді на різні запитання, життєву пораду.
Дню святого Валентина вже більше 16-ти століть. В багатьох країнах цей день вважається Днем усіх закоханих. У різних країнах Європи свої звичаї і традиції. У Польщі 14 лютого відвідують Познанську митрополію. Там, за повір'ям, покояться мощі святого Валентина, знаходиться його чудотворна ікона. Поляки вірять, що це паломництво допоможе їм у любовних справах. Французи, крім листівок-сердечок, дарують білизну, цукерки, шоколадні муси, романтичні подорожі, нарізану сердечками ковбасу. Жителі Англії дарують солодощі у вигляді сердець, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії ведмежата «Teddy». В Італії ця дата називається «солодким днем» і головними подарунками є всілякі цукерки, шоколадки і печиво у формі серця. У Данії влаштовуються масові вистави і концерти, галасливі вечірки. Коханим, друзям, членам сім'ї, колегам посилають гарні білі квіти, а також листівки зі смішними віршами і любовними поемами.
Майстер-клас «Подаруй часточку любові» відбувся в бібліотеці-філії ім. Лесі Українки. Хлопці та дівчата виготовляли подарунки своїм рідним та друзям. А постійна відвідувачка бібліотеки Юлія Крамаренко подарувала нові, чудові книжки. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Помни: слово - не воробей!

  «В сузір’ї слів, і квітів, і зірок» Бібліотека Ім. Лесі Українки м. Білгород-Дністровський в рамках #Національного_тижня_поезії для підо...